Le Fanau mai o le Suiga Fesootaiga: Faʻafouina Fesoʻotaʻiga Faʻatekonolosi

I totonu o le lalolagi faʻasolosolo o tekinolosi, o nisi o mea fou e tu mai e avea ma taimi taua e toe faʻaleleia ai le laufanua fesoʻotaʻiga numera. O se tasi o ia mea fou o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, o se masini manaʻomia i atinaʻe ma alamanuia fesoʻotaʻiga. O le fa'atupuina o feso'ota'iga feso'ota'iga na fa'ailogaina ai se suiga tele i le auala e tu'uina atu ai ma fa'afoeina fa'amaumauga, ma maua ai feso'ota'iga e sili atu ona lelei, fa'aola ma fa'atuatuaina. O lenei tusiga e suʻesuʻe i le amataga o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma o latou aafiaga loloto i fesoʻotaʻiga faʻaonapo nei.

2

Le Afuaga o Suiga Fesootaiga
O le manatu o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga na aliaʻe i le amataga o le 1990s e tali atu ai i le faʻateleina o le lavelave ma manaʻoga o fesoʻotaʻiga komepiuta. A'o le'i faia a latou mea fou, o feso'ota'iga na fa'alagolago tele i luga o hubs ma alalaupapa, lea, e ui ina aoga, ae i ai tapula'a, aemaise lava i tulaga o le fa'alauteleina, lelei, ma le saogalemu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le hub o se masini faigofie e tuʻuina atu faʻamatalaga i masini uma i luga o le fesoʻotaʻiga, e tusa lava po o le a le tagata e faʻamoemoeina. Ole mea lea e o'o atu ai ile fa'apipi'i o feso'otaiga, le lelei, ma tulaga lamatia saogalemu ona o masini uma e maua uma afifi, e o'o lava i mea e le o ia i latou. O alalaupapa na maua ai ni fa'aleleia atili e ala i le vaevaeina o feso'ota'iga i ni vaega, ae e le'i mafai lava ona latou taulimaina le fa'ateleina o uta fa'amaumauga pe tu'uina atu le fa'atonuga e mana'omia e feso'otaiga fa'aonaponei.

I le iloaina o nei lu'itau, na sailia ai e paionia networking se fofo e mafai ai ona pulea ma le atamai femalagaiga o faamatalaga. O lenei suʻesuʻega na taʻitaʻia ai le atinaʻeina o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga muamua, masini e mafai ona naʻo faʻamaumauga faʻamaumauga i le latou mea e faʻamoemoeina, faʻaleleia atili le lelei o fesoʻotaiga ma le saogalemu.

muamua feso'otaiga feso'ota'iga
O le suiga muamua o fesoʻotaʻiga manuia faʻapisinisi na faʻalauiloaina i le 1990 e Kalpana, o se kamupani networking. O le mea fou a Kalpana o se masini teleport lea na faʻaaogaina se tekonolosi e taʻua o le "faʻafesoʻotaʻi faʻavaa" e faʻasaʻo ai pepa i ports faʻapitoa e faʻatatau i lo latou tuatusi taunuʻuga. O lenei mea fou e matua fa'aitiitia ai fe'avea'i fa'amatalaga e le mana'omia i luga o feso'ota'iga, ma fa'aavanoaina le ala mo feso'ota'iga vave ma fa'atuatuaina.

Na vave ona lauiloa le suiga o fesoʻotaiga a Kalpana ma o lona manuia na tosina atu ai le mafaufau. Cisco Systems, o se tagata taʻutaʻua tele i le alamanuia networking, mauaina Kalpana i le 1994 e tuʻufaʻatasia le tekonolosi suiga i lana laina oloa. O le mauaina na faailogaina ai le amataga o le faʻaaogaina lautele o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga i le lalolagi atoa.

Aafiaga i luga ole upegatafa'ilagi fa'aonaponei
O le faʻaofiina o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga na suia ai le upega tafaʻilagi i ni auala autu:

Faʻateleina le faʻaleleia: E le pei o se faʻasalalauga faʻasalalau faʻamatalaga i masini uma, o se faʻasalalauga e naʻo le tuʻuina atu o faʻamatalaga i masini patino e manaʻomia. O lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga ma mafai ai ona sili atu le faʻaogaina o le bandwidth.
Faʻaleleia le saogalemu: E ala i le faʻatonutonuina o le tafe o faʻamatalaga, o le ki e faʻaitiitia ai le avanoa o faʻamatalaga faʻamatalaga, maua ai se siosiomaga sili atu ona malupuipuia fesoʻotaʻiga.
Scalability: Fa'afeso'ota'i feso'ota'iga e mafai ai ona fausia ni feso'ota'iga lapo'a, sili atu ona lavelave, e fa'ataga ai fa'alapotopotoga e fa'alautele a latou atina'e fa'atekinolosi e aunoa ma le fa'afefeina o fa'atinoga.
Lagolago mo tekinolosi fa'aonaponei: O feso'ota'iga feso'ota'iga ua fa'atupuina ina ia o gatasi ma fa'atekonolosi fa'atekonolosi, lagolago fa'avavevave fa'aliliu fa'amatalaga, Malosi i luga o Ethernet (PoE), ma agava'a fa'atautaia feso'otaiga.
Le faʻaleleia o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga
O feso'ota'iga feso'ota'iga ua i ai se suiga tele talu mai le amataga. Mai suiga faavae Layer 2 o lo'o fa'afoeina fa'amatalaga faigofie e lafo atu i suiga Layer 3 maualuga e aofia ai le fa'aogaina o auala, o lo'o fa'aauau pea ona aga'i i luma le tekonolosi e fa'afetaui le fa'atupulaia o mana'oga o feso'otaiga fa'aonaponei.

I aso nei, o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e taua tele i le faʻaogaina o nofoaga autu o faʻamaumauga, fesoʻotaʻiga atinaʻe, ma siosiomaga faʻapisinisi. Latou te lagolagoina le tele o talosaga, mai le faʻafesoʻotaʻi o masini IoT ma le faʻamalosia o fale atamai, e mafai ai ona maua le Initaneti televave ma faʻafaigofie le faʻaogaina o ao.

Va'ai i le lumana'i
A o tatou agai i luma i le vaitau o suiga numera, o le matafaioi o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o le a faʻaauau pea ona faʻaleleia. Faatasi ai ma le oʻo mai o le 5G, edge computing ma le Initaneti o Mea (IoT), o le manaʻoga mo fofo fesoʻotaʻiga mamana ma fetuutuunai o le a faʻateleina. O feso'ota'iga feso'ota'iga e iai le malosi e fa'afetaui ai i nei lu'itau fou ma o le a fa'aauau pea ona ta'imua i lenei atina'e, fa'amautinoaina o fa'amaumauga e mafai ona tafe solo, saogalemu ma lelei i lo tatou lalolagi fa'ateleina feso'ota'iga.

i le faaiuga
O le fanau mai o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o se faʻafefe i le talafaasolopito o fesoʻotaʻiga numera. Na suia ai le auala e pulea ai faʻamaumauga ma tuʻuina atu i luga o fesoʻotaʻiga, faʻavaeina le faʻavae mo fesoʻotaʻiga alualu i luma, faʻalauteleina ma malupuipuia tatou te faʻalagolago i ai i aso nei. A'o fa'aauau pea le aga'i i luma o tekonolosi, e mautinoa lava o le a iai se sao taua o feso'ota'iga feso'otaiga i le fa'atulagaina o le lumana'i o feso'ota'iga i le lalolagi.


Taimi meli: Aukuso-28-2024