Fa'ailoaina le malosi o feso'ota'iga a le atina'e o suiga o oloa

I le si'osi'omaga fa'apisinisi fa'anatinati i aso nei, o le i ai o se feso'ota'iga fa'atuatuaina ma maualuga fa'atinoga e taua tele i le manuia o so'o se pisinisi. A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le mana'oga mo feso'ota'iga lega ma le fa'aliliuina o fa'amaumauga, o le mana'oga mo fofo feso'ota'iga fa'alautele ua fa'anatinati nai lo se isi lava taimi. O le mea lea e sau ai suiga faapisinisi. Latou te maua ai le malosi o le layer 2 pulega gafatia ma le faʻaogaina o le fausaga maualuga o suiga e faʻafetaui ai manaʻoga o fesoʻotaʻiga tulaga tau atinaʻe.

O se tasi o tagata taaalo sili i lesui faapisinisiavanoa o Gigabit Ethernet switchs, lea e lauiloa mo lo latou gafatia e tuʻuina atu fofo taugofie mo le faʻaogaina o talosaga. Fa'atasi ai ma lona fa'aogaina o feso'ota'iga uaea-saosaoa, e mafai ai e le ki ona tu'uina atu fa'amatalaga fa'amatalaga maualuga, fa'apena lelei mo atina'e o lo'o va'ava'ai e fa'aleleia a latou atina'e feso'otaiga.

O le malosi o le Layer 2 o galuega fa'afoe o suiga fa'apisinisi e tu'uina atu ai i pule o feso'ota'iga le sili atu le pulea ma le fetuutuuna'i pe a pulea fefa'atauaiga o feso'ota'iga. O nei mea e aofia ai foliga e pei o le VLAN lagolago, QoS (Quality of Service) faʻamuamua ma le faʻataina o le taulaga, lea e taua tele i le faʻamalieina o le faʻaogaina o fesoʻotaiga ma faʻamautinoaina le fesoʻotaʻi lelei mo masini fesoʻotaʻi uma.

E le gata i lea, o le maualuga o le faʻaogaina o le fausaga o suiga faʻapisinisi e faʻamautinoa ai le lelei ma le faʻatuatuaina o le tuʻuina atu o faʻamatalaga i le fesoʻotaʻiga. E taua tele lenei mea mo pisinisi o loʻo faʻalagolago i talosaga ma auʻaunaga i taimi moni, e pei o le VoIP (Voice over Internet Protocol) ma faʻasalalauga vitio, lea e mafai ona i ai se aafiaga taua i le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga ma le gau o paʻu.

I le faʻaopoopoga i tomai faʻapitoa, o suiga faʻapisinisi ua mamanuina e faʻafetaui ai le faʻalauteleina ma le faʻamaoni manaʻoga o fesoʻotaʻiga-vasega atinaʻe. Faatasi ai ma le lagolago mo se numera tele o ports ma le gafatia e faʻapipiʻi faʻaputu faʻatasi, o nei masini e faigofie ona faʻafetaui le faʻatupulaia o manaʻoga o fesoʻotaʻiga pisinisi. E le gata i lea, o foliga e pei o le tele o sapalai eletise ma mea e mafai ona fesuiai vevela e mautinoa ai o loʻo faʻaauau pea le fesoʻotaʻiga e tusa lava pe faʻaletonu meafaigaluega.

I le fa'atinoina o suiga o oloa, e mafai e atina'e ona fetu'utu'una'i e filifili mai le tele o fa'ailoga, e aofia ai suiga fa'apipi'i mo si'osi'omaga nofoaga autu o fa'amaumauga ma suiga o le desktop mo si'osi'omaga o ofisa. O lenei agava'a e mafai ai e atina'e ona fa'aogaina le ki sa'o e fa'atatau i latou mana'oga fa'apitoa i feso'otaiga, pe o se ofisa la'ititi po'o se atina'e tele.

I se aotelega,sui faapisinisisaunia se vaifofo fa'amalosi mo atina'e o lo'o va'ava'ai e fa'aleleia atili a latou feso'ota'iga feso'ota'iga fa'atasi ai ma le malosi o le Layer 2 fa'afoega gafatia ma se ie suiga maualuga. O nei suiga e maua ai le taugofie o le Gigabit Ethernet fofo mo le faʻaogaina o talosaga ma faʻafetaui manaʻoga o fesoʻotaʻiga faʻaonaponei-vasega atinaʻe. Pe fa'asilisiliina le fa'atinoga o feso'ota'iga, fa'amautinoa le fa'atuatuaina po'o le fa'atuputeleina, o suiga fa'apisinisi o aseta taua mo atina'e o lo'o va'ava'ai e fa'aalia le malosi atoatoa o latou atina'e feso'otaiga.


Taimi meli: Aukuso-13-2024